Frissült a kisebbik MacBook Pro

apple macbook pro 13 2020
Apple MacBook Pro 13" (2020)
Vágólapra másolva!
Ez a modell is visszakapta a régi típusú billentyűzetet.
Vágólapra másolva!

Váratlan termékbejelentéssel indította a hetet az Apple, mostantól kezdve a webhelyén 13 hüvelykes MacBook Pro laptopot rendelők már a 2020-as évjáratú modellt kapják. Az idei frissítés erősen iteratívnak mondható, az egyetlen fontos újdonság, hogy öt év után ez a laptopszéria is elbúcsúzott a megbízhatatlan Butterfly gomboktól, visszakapta a régebben használt és bevált billentyűzetet.

Apple MacBook Pro 13" (2020) Forrás: Apple

További újdonság, hogy az Apple az összes előre konfigurált modell esetében megduplázta az SSD kapacitását, bár a legolcsóbb modell még így is csak 256 GB tárhellyel rendelkezik, ami a bruttó 540 ezer forintos vételi árat figyelembe véve távol áll a lenyűgözőtől. Egyéni konfigurálás esetén akár 4 TB háttértárral is kérhető a laptop.

Összesen négy alapkonfiguráció létezik, a két legdrágábban a processzort is lecserélte a vállalat, ezek nyolcadik helyett már tizedik generációs Intel Core i5 központi egységeket használnak.

Minden más maradt a régiben, az új modellek kinézetre sem változtak semmit a tavalyi elődeikhez képest. A konfigurációk technikai részletei és árai iránt érdeklődők az Apple webhelyén tájékozódhatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!