Kártyahelyre rögzíthető az Asetek folyadékhűtője

2020.05.17. 10:08

Kis házakban is megoldható vele a videokártyák vízhűtése.

A hűtési rendszerek tervezésére szakosodott Asetek új típusú hűtővel rukkolt elő, amellyel kis méretű számítógépházakban is megoldható a csúcskategóriás videokártyák folyadékhűtése. A Rad Card különlegessége, hogy a radiátoros és ventilátoros részét nem a ház egyik szellőztetésre kitalált nyílásához kell rögzíteni, hanem a bővítőkártyák fogadására kitalált helyre megy, a videokártyákhoz hasonlóan két helyet foglal.

Asetek Rad CardForrás: Asetek

Az Asetek szerint a Rad Card hűtéssel ellátott NVIDIA GeForce RTX 2080 Super videokártya az Alienware Aurora R11 számítógépben a referencia léghűtéshez képest, teljes terhelés alatt 20 százalékkal csökkentette a GPU hőfokát és 69%-kal redukálta a zajterhelést.

Asetek Rad CardForrás: Asetek

A vállalat nevével a fogyasztók jókora része valószínűleg még nem találkozott, pedig többek közt a Fractal Design, az NZXT és a Thermaltake hűtőit is többé-kevésbé az Asetek tervezi. A tájékoztatása szerint a Rad Cardot közvetlenül csak céges ügyfeleknek értékesíti, ám jó eséllyel idővel megjelenik majd a csináld magad piacon is.

Érzésünk szerint lesznek gyárilag ezzel előszerelt videokártyák, és utólag telepíthető hűtők formájában is piacra dobhatják egyes partnerei.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!