Búcsúzik a Sony exkluzívjaitól a PS4

naughty dog the last of us part 2 joel
Joel (The Last of Us Part II)
Vágólapra másolva!
Éles határt húz majd a konzolgenerációk között a cég.
Vágólapra másolva!

Az ősszel érkező új generációs játékkonzolok egyik legfontosabb tulajdonsága a visszafelé kompatibilitás lesz, a remények szerint idővel minden egyes az elődeikre készült játék szépen fut majd rajtuk. Viszont ez nem jelenti azt, hogy a jelenlegi PlayStation 4 és Xbox One modellek ne válnának az idő múlásával egyre irrelevánsabbá, a PlayStation 5 és az Xbox Series X megjelenése után az új hardverek támogatására és eladására kerül majd a hangsúly a Sony és a Microsoft videojátékos részlegeinél.

Joel (The Last of Us Part II) Forrás: Naughty Dog

Ryan Johnson, a Sony Interactive Entertainment elnöke és ügyvezetője ezt most ki is hangsúlyozta a GamesIndustry.biz portálnak adott interjújában: a vállalat saját stúdiói által a PlayStation 5-re tervezett exkluzívok nem fognak elérhetővé válni a PS4 és PS4 Pro konzolokra.

Ugyan a jelenlegi gépekre tervezett címek futnak majd a PlayStation 5-ön, de a saját exkluzívok tekintetében a Sony éles határt fog húzni a két generáció között.

Ez teljesen érthető, hiszen a Sony belsős stúdióinak elsősorban olyan játékok készítése a feladatuk, amelyekkel eladható az éppen aktuális PlayStation, erre a Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us) áldásos tevékenysége a nyilvánvaló példa.

Ettől függetlenül más fejlesztők és kiadók még nagyon sokáig képesek lesznek kiadni a játékaikat PlayStation 4-re is, ráadásul mint Johnson rámutatott, ebben bőven lehet számukra ráció. Jelen pillanatban százmilliónál is több PlayStation 4 van használatban, az ügyvezető szerint az első néhány évben a tulajdonosaik közül talán csak 15-25 millióan állnak majd át a PlayStation 5-re.

A kiadók évekig számíthatnak arra, hogy nagy mennyiségű játékot tudnak értékesíteni a korábbi konzolgeneráción, nem lenne értelme veszni hagyni a lehetőséget.

Emiatt a PS4-gyel rendelkezőknek nem kell attól tartaniuk, hogy idén ősztől már nem jönnek majd kiváló játékok a konzoljaikra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!