Többen tudják könnyen telepíteni az új Windows 10-et

laptop notebook noteszgép asztal desk mobil telefon home office számítógép windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Érdemes elvégezni néhány elővigyázatossági intézkedést az installáció előtt.
Vágólapra másolva!

A rekordmennyiségű biztonsági javítást hozott patch keddel párhuzamosan a Microsoft bővítette az olyan Windows 10-es számítógépek körét, amelyek gazdái képesek pár kattintással telepíteni az operációs rendszer legújabb főverzióját. Ennek részben az az oka, hogy a kedd esti összegző frissítésében rengeteg nem biztonsági jellegű hibajavítást is elérhetővé tett hozzá a Microsoft, az itt található hibalistán lévő elemek közül sikerült az Always On, Always Connected eszközökkel kapcsolatos bugot megszüntetnie.

A kép csak illusztráció Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Aki érdeklődik a Windows 10 May 2020 Update-re való könnyű átnyergelés iránt, az a Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update lapon tudja megnézni, hogy felajánlja-e a már Windowsa az új változatra való frissítést. Ha igen, akkor ajánljuk a fentebb linkelt hibalista átolvasását, plusz nem árt tudni, hogy rajzolási feladatok esetén egyelőre kikapcsolhatnak a PC-re kötött másodlagos monitorok.

A May 2020 Update telepítésének jóváhagyása előtt erősen ajánlott a Windows aktuális változatához elérhető összes frissítés telepítése, továbbá a PC-n futó meghajtók naprakészre frissítése.

Ez a két lépés nagyban csökkentheti az inkompatibilitási problémákba ütközés esélyét. A meghajtóprogramok frissítésére a legegyszerűbb megoldás a Driver Booster alkalmazás ingyenes változatának a használata lehet.

Végül erősen javasolt még a PC-n lévő fontos fájlok biztonsági mentése is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!