Leállítja az üzenetküldőkön kapott képek mentését a Google Fotók

2020.07.01. 20:47

A világjárvány óta nagyon sok képet küldenek az emberek, a Google kímélné az erőforrásokat egy picit.

A Google egy támogatói dokumentumban és a saját fórumán erősítette meg, hogy a Google Fotók app innentől kezdve nem menti el automatikusan az üzenetküldőkön keresztül kapott fotókat. A világjárvány kirobbanása óta jelentősen megnőtt az elküldött fotók mennyisége, a Google pedig kímélné az erőforrásokat azzal, hogy nem menti el újra és újra a teljesen felesleges mémeket, videókat és egyéb képeket. Minderről az app is értesíti a felhasználókat.

Forrás: androidpolice

Miközben a változtatás a Facebookot, az Instagramot, a Messengert, a Messagest, a LINE-t, a Snapchatet, a Twittert, a Vibert és a WhatsAppot is érinti – többek között – addig fontos hangsúlyozni, hogy a már elmentett képek nem tűnnek el.

Talán ennél is fontosabb, hogy ez a változtatás nem tiltás, csupán az alapértelmezett mentési beállításokat módosítja a Google. Tehát aki mégis el akarja menteni az üzenetküldőkön keresztül kapott fotókat, az az appon belül egy-egy érintéssel, manuálisan újra engedélyezheti a felhőbe történő mentést. Vagy igény szerint egyenként is menthetőek a fotók, úgy, mint eddig. Másként fogalmazva: a Google a felesleges mentéseket igyekszik megelőzni a nemrég alaposan megújult és új ikont kapott Fotók appon belül.