Bivalyerős mini PC építhető a Jonsbo házába

jonsbo v8 számítógépház asztali számítógép pc
Jonsbo V8
Vágólapra másolva!
Nagyon trendin mutat a téglalap formájú termék.
Vágólapra másolva!

Az asztali PC-knek nem muszáj fizikailag nagy méretűnek lenniük ahhoz, hogy komoly teljesítményt tudjanak felmutatni. Ennek ellenére a számítógépek és a számítógépházak gyártói rendszeresen azt hiszik, hogy a helytakarékos PC-re vágyóknak megfelel az erősen visszafogott tempó is.

Jonsbo V8 Forrás: Jonsbo

A Jonsbo által most bejelentett V8 számítógépházba a 25×39×26 centis mérete ellenére felső kategóriás hardverek is beépíthetőek. Mini-ITX alaplapot fogad, akár 19,5 cm magas processzorhűtő is belezsúfolható, a videokártya pedig akár 33 cm hosszú lehet. Optikai meghajtó beépítésére nincs lehetőség, a házban 2,5"-es és 3,5"-es meghajtóhelyből is kettő-kettő található.

Jonsbo V8 Forrás: Jonsbo

A tápegység elhelyezését érdekesen oldották meg a mérnökök: az SFX vagy SFX-L formatervű egység az előlaphoz közel helyezkedik el, viszont a tápkábelt ettől függetlenül a ház hátuljába kell bedugni. Emiatt szükség volt egy összekötő kábelre, ami eljuttatja az áramot a hátlapi aljzatból a tápegység bemenetére.

Jonsbo V8 Forrás: Jonsbo

A trendi kinézetű termék két negatívummal rendelkezik: a hideg levegő beszívására kitalált, 200 mm-es ventilátorát erősen blokkolja az előlap, továbbá a bekapcsológombon túl csak egy-egy audio Jack, USB 3.2 Type-A és USB 3.2 Type-C kapu található az előlapján. A kevés port egyes vevőknek bosszúságot jelenthet.

Jonsbo V8 Forrás: Jonsbo

Egyelőre nem világos, hogy a Jonsbo V8 mikor és mennyiért kerül piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!