Gyorsíthatja a kártyás fizetést az androidos Chrome

idemia motion code cvv bankkártya credit card debit card payment
Idemia Motion Code bankkártya
Vágólapra másolva!
Nem lesz muszáj CVC-vel feloldani a mentett kártyákat.
Vágólapra másolva!

A Chrome számítógépes és mobilos verziói emberemlékezet óta lehetőséget adnak a bankkártyák mentésére, a funkció használatával gyorsan kitöltethetőek a weblapok fizetési felületei. Kétféle működési mód van: ha csak a helyi böngészőbe vannak mentve a kártyaadatok, akkor mindig be kell ütni a CVC-t a fizetési felületeken, míg a Google-fiókba mentett kártyák kiválasztásakor szintén meg kell adni a kódot, ám ezúttal az adatok puszta feloldása érdekében.

A kép csak illusztráció Forrás: Idemia

Az utóbbi hamarosan gyorsabbá és könnyebbé válhat Androidon, lehetőség lesz ujjlenyomattal feloldani a mentett kártyák adatait, nem kell majd többé megjegyezni és bepötyögni a CVC-t. A funkció már bekapcsolható a böngésző különleges és kísérleti beállításait felsoroló lapon, azonban a jelenlegi implementációja még nem működőképes.

A biometrikus vásárlási azonosítás nem újdonság Androidon, a Play Áruház jó ideje lehetőséget kínál a vásárlások ujjlenyomattal való jóváhagyására. További érdekesség, hogy a Windows 10-en a Chrome 83 óta lehetőség van a kártyaadatok Windows Hellóval való feloldatására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!