Innovatív szájmaszkot készített az LG

lg electronic mask szájmaszk
LG Electronic Mask
Vágólapra másolva!
Ventilátorokkal segít a légzésben az Electronic Mask.
Vágólapra másolva!

Üdvözlendő fejlesztést jelentett be az LG és a Korea Egyetem az egészségügyi célú maszkok piacán, a jelenleg szimplán csak Electronic Mask névre hallgató eszközt viselve hosszabb távon is a szokásosnál kényelmesebben dolgozhatnak az orvosok, az ápolók és egyéb alkalmazottak.

LG Electronic Mask Forrás: LG

A szájat és az orrot elfedő maszk külseje műanyagből készült, az arc vonalaihoz való minél jobb illeszkedést pedig cserélhető szilikonbetét biztosítja. A maszk nagy érdekessége, hogy az oldalsó részein lévő, szintén cserélhető H13 HEPA-szűrők mögött kis ventilátorok rejtőznek, amelyek szenzorok segítségével

detektálják és segítik a kilégzést és a belégzést.

A levegővétel puszta megkönnyítése mellett a ventilátorok segítenek a maszkon belül a szén-dioxid-szint és a páratartalom csökkentésében is, a zárt kialakítású megoldások esetén semelyik sem elhanyagolható extra.

Az LG szerint a maszk töltésenként egy nyolc órás műszakot is kibírhat, az akkuja olyan két óra alatt tölthető fel nulláról száz százalékra. A H13 szűrőit napi hatórás használat esetén elég lehet havonta cserélni, az ultrafinom részecskék 99,95%-át tudják kiszűrni.

A maszk valamikor a belátható jövőben kerülhet kereskedelmi forgalomba, de cég már adományozott belőle kétezer darabot egy szöuli kórháznak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!