Megkezdte a rég beígért funkció aktiválását a Facebook.

Tavaly áprilisban a Facebook bejelentette a csevegésre lehetőséget adó szolgáltatásainak közös technikaira háttérre mozgatását. Ez le fogja bontani köztük a határokat: a Messenger, az Instagram és a WhatsApp felhasználói képesek lesznek egymással chatelni, még akkor is, amennyiben a három közül csak az egyikben regisztráltak maguknak felhasználói fiókot.

A kép csak illusztrációForrás: Freestocks.org / Pexels

Pénteken teljesen váratlanul megkezdődött a fejlesztés elérhetővé tétele, rengeteg egyesült államokbeli felhasználónál kijelezte az Instagram mobilappja, hogy mostantól kezdve képesek csevegni a Messengert használó ismerőseikkel. Emellett az alkalmazás legújabb verziója színesebbé varázsolja a chatek kinézetét, lehetővé teszi a bármely emojival történő reagálást, továbbá az üzenetek oldalra húzásával történő válaszadást.

Hamarosan cseveghetnek majd egymással az Instagram és a Messenger felhasználóiForrás: Facebook

A három csevegő átjárhatóvá tétele mind a felhasználók, mind a Facebook számára kényelmes és célszerű.

A vállalat egyik legnagyobb, ráadásul évek óta egyre súlyosbodó problémáját a felhasználóinak főként demográfia mentén történő széttöredezése jelenti: a legfiatalabbakat egyre gyakrabban teljesen hidegen hagyja a Facebook, helyette az Instagramot használják. A közös csevegéssel legalább megtalálják egymást a felhasználók,

nem kell más, közös kommunikációs csatornát keresniük.

Egyelőre nem világos, hogy hazánkban mikor kezdődhet meg csevegők háttérbeli egyesítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!