Meg lehet gazdagodni a Fortnite-fiókok lopásából

fortnite chapter 2 epic games videojáték
Fortnite Chapter 2
Vágólapra másolva!
A legjobbak akár évi 1,2 millió dollárt is kereshetnek.
Vágólapra másolva!

Megdöbbentő beszámolóval állt elő a Night Lion Security biztonsági cég, állítása szerint meg lehet gazdagodni a free to play Fortnite felhasználói fiókjainak ellopásával. Ez tipikusan kétféle módon valósulhat meg: vagy adathalászattal kicsalják a játékosokból a belépéshez szükséges nevüket és jelszavukat, vagy adatszivárgások során napvilágra került név-jelszó párosokkal próbálnak belépni a bűnözők. Az áldozattá válás elkerülhető lehet a kétlépcsős hitelesítés bekapcsolásával, hiszen ekkor a név és a jelszó mellett egy további kódot is meg kell adni a fiókba való bejelentkezéshez.

Fortnite Chapter 2 Forrás: Epic Games

Amennyiben a tolvajoknak sikerül belépniük mások a felhasználói fiókjaiba, akkor elsőként is kizárják belőlük a tulajdonosaikat, majd listázzák a bennük lévő értékeket. Végül a fiókokat zárt körű, telegramos aukciókon értékesítik az olyanoknak, akik jóval a piaci ár alatt kívánnak szert tenni a bennük lévő kozmetikai tárgyakra.

A beszámoló alapján a Fortnite-fiókokat árulók havonta átlagosan 40 ezer dollárt, durván 12 millió forintot keresnek, ez évi 480 ezer dollárt, avagy 143 millió forintot jelent.

Az abszolút legjobbak akár évi 1,2 millió dollárt, azaz 356 millió forintot is zsebre tehetnek.

Állítólag akadt olyan felhasználói fiók, amit 38 ezer dollárért, bő 11 millió forintért tudott valaki értékesíteni a feketepiacon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!