Előlapi kijelzőt kapott a GoPro Hero 9 Black

gopro hero 9 black akciókamera
GoPro Hero 9 Black
Vágólapra másolva!
Akár 5K-ban is rögzítheti a videókat, visszatért a házilag cserélhető lencse.
Vágólapra másolva!

A múlt heti kiszivárgását követően hivatalosan is bemutatkozott a GoPro Hero 9 Black. A prémium akciókamera talán legnagyobb újítása, hogy a mérnökök lecserélték a lencséje melletti státuszkijelzőt egy színes megjelenítőre, hogy a kütyüvel szembeállva is követhető legyen a felvett kép.

GoPro Hero 9 Black Forrás: GoPro

A kameránál tartva a Hero 9 Black új szenzort kapott, a 23,6 megapixeles érzékelővel maximum 20 MP-es fotók és 5K felbontású videók rögzíthetőek, az utóbbiak 30 képkockás sebességgel.

További nagy hír, hogy a Hero 8-ról való száműzését követően a mérnökök visszahozták a kameralencse cseréjének a lehetőségét, így az üveg betörése esetén nem kell szervizbe vinni a kamerát, vagy vásárolni egy másikat.

GoPro Hero 9 Black Forrás: GoPro

Ugyan a Hero 9 körülbelül tíz százalékkal nagyobb az elődjénél, ám ennek részben a nagyobb akku az oka, 40%-os kapacitásnövekedést követően 1720 milliamperessé vált. A gyártó szerint átlagosan olyan 30 százalékkal hosszabb üzemidőt tesz lehetővé, de órában kifejezett értékekkel nem kívánt dobálózni, mivel a tényleges üzemidő nagyon sok körülménytől függ.

A Hero 9 további érdekesebb funkciói:

  • a Max Lens Mod kiegészítővel kiválóan stabilizált, ultraszéles látószögű (155°) videók készíthetőek;
  • kevésbé zavaró helyre került az USB-C portja;
  • webkameraként is használható;
  • a Hindsight módot bekapcsolva a kamera menti a rögzítőgomb lenyomása előtti 30 másodpercet;
  • a HyperSmooth 3.0 technológia jobb képstabilizációt tesz lehetővé, a TimeWarp 3.0 pedig javít a timelapse-felvételek minőségén;
  • a környezetvédelem jegyében az akciókamera védőtokja egyben a bolti csomagolásaként is funkciónál.

A GoPro Hero 9 máris megrendelhető a gyártó saját webshopjából, egy éves felhőtárhellyel együtt 380 euróba, körülbelül 136 ezer forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!