Tovább emelkedik az új iPhone-ok vételára

Vágólapra másolva!
A jelentések szerint az emelkedő anyagköltségek és az 5G miatt az iPhone 12 széria drágább lesz, mint az iPhone 11 sorozat. Még töltő nélkül is.
Vágólapra másolva!

Eddig mindenhol arról pletykáltak, hogy az iPhone 12 sorozat tartja az iPhone 11 széria árait, vagyis változatlan összegek mellett jönnek az új modellek, sőt, talán még 50 dollárral olcsóbb is lesz az alap iPhone 12, mint a legolcsóbb iPhone 11.

Nehéz volt elhinni ezeket a híreket, főleg azoknak az időkben, amikor az androidos gyártók is rákaptak a 800 eurós középárazásra és az 1000-1400 eurós prémium mobilokra.

Forrás: the verge

A legutóbbi jelentések már arról szólnak, hogy az iPhone 12 mobilok vételára emelkedik, annak ellenére is, hogy a dobozból az EarPods fülhallgatót és a töltőt is kihagyják, vagyis ezeket is külön kell majd megvenni, ha valaki nem tart otthon többet is. A fórumokon eddig abban reménykedtek az emberek, hogy ennek hála majd csökkennek az árak.

Az árak viszont állítólag emelkednek, egy iPhone 12-t ugyanis 50 dollárral többe kerül összerakni, mint egy iPhone 11-et, a tippek alapján az 5G-s alkatrészek és az új OLED-kijelző miatt. Az iPhone 12 alapmodell indulóára így 749 dollár lehet, ez Európában az adók miatt 800 euró fölé is kúszhat.

Áremelés ide vagy oda, az Apple csak idén eladna 80 milliót az új iPhone-okból, de a partnerei állítólag nem tudnak majd eleget gyártani a készülékekből.