Megveszi a Microsoft a Zenimaxot

microsoft xbox game studios zenimax bethesda
Legendás szériák kerülnek a Microsoft kezébe a Zenimax felvásárlásával
Vágólapra másolva!
Többek közt a The Elder Scrolls, a Fallout és a DOOM is a céghez kerül.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt olyan pletykák keltek szárnyra, hogy a Microsoft valamiféle hatalmas lépésre készül a videojátékos piacon. Totális rejtély volt, hogy mégis miről lehet szó, és bizony nem véletlenül övezte nagy titoktartás a lépést: az Xbox-üzletág vezetője hétfőn bejelentette a Zenimax Media felvásárlását.

Legendás szériák kerülnek a Microsoft kezébe a Zenimax felvásárlásával Forrás: Microsoft

Phil Spencer szerint a Microsoft nem kevesebb, mint 7,5 milliárd dollárt fizet a vállalatcsoportért, így az Xbox Game Studios olyan fejlesztőcégekkel gazdagodik, mint a Bethesda, az id Software, az Arkane Studios, a MachineGames és a Tango Gameworks. A Zenimax világszerte 2300 főt foglalkoztat, hamarosan mindannyian microsoftosokká válnak, még ha névlegesen más cégek alkalmazásában is állnak majd.

Az akvizícióval olyan szériák kerülnek a Microsofthoz, mint a The Elder Scrolls, a Fallout, a Wolfenstein, a DOOM, a Dishonored, a Prey, a Quake és a Starfield.

Spencer szerint a felvásárlás lezárultával a Zenimax elvileg összes játéka elérhetővé válik az Xbox Game Pass és az Xbox Game Pass for PC havidíjas játékbérlő szolgáltatásokban.

Nem világos, hogy a Zenimax jövőbeli játékai elérhetőek lesznek-e PlayStation 5 és Nintendo Switch platformokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!