2021 közepéig hiány lehet az új PlayStation és Xbox konzolokból

Vágólapra másolva!
A várakozások szerint messze túlszárnyalja a PlayStation 5 és az Xbox Series X iránti kereslet az elérhető készleteket.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, hogy nem csak az új NVIDIA videokártyák készletei fogynak el egy fél szempillantás alatt, hanem a Sony PlayStation 5 és a Microsoft Xbox Series X konzolokból is szinte lehetetlen szerezni. Pedig mindkét gyártó igyekezett felpörgetni a gyártást, de a jelentések szerint a kereslet messze meghaladja majd az elérhető kínálatot, és a készlethiány egészen 2021 közepéig nem enyhül.

Forrás: cnn

A Commercial Times úgy tudja, hogy a MediaTek 7 nm-es chipekre vonatkozó foglalásait lemondta a TSMC, hiszen ezek többsége a Huawei-nek lett szánva, azt viszont már nem szolgálhatják ki a korlátozások miatt. A felszabaduló kapacitást az AMD szerezte meg, és állítólag majdnem minden chipet az új konzolokhoz kért.

Decemberig elvileg 1 352 000 konzolos APU-t szállíthatnak le, ez pedig nagyjából a nyolcada annak a mennyiségnek, amit az idei év második felére berendelt az AMD. Jelenleg a gyártás nem túl hatékony, a chipek majdnem fele nem felel meg a minőségi követelményeknek – a helyzet azonban sokat javulhat az év végére, de a konzolhiány így is kitart majd 2021 közepéig.