Így néz ki belülről a PlayStation 5

sony playstation 5 ps5
Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Hivatalos videón szerelte darabjaira a Sony mérnöke.
Vágólapra másolva!

Váratlanul szórakoztató videóval állt elő a Sony, az egyik mérnöke egy pár perces videóban kívülről és belülről is bemutatta a novemberben piacra kerülő PlayStation 5 játékkonzolt. Elsőként ismertette a csatlakozóinak körét, majd demonstrálta, hogy miként lehet váltani az álló és fekvő tájolású használat között, ami rengeteg vásárló számára felettébb hasznos információ lesz a jövőben.

További érdekesség, hogy a gép külső műanyag burkolatának leszedéséhez csavarhúzóra sincs szükség, rögtön alatta található az M.2 formatervű, házilag installálható SSD foglalata. A tárhelybővítő meghajtó beszerelése nagyon egyszerű feladatnak tűnik, bár ezen a téren az Xbox Series konzolok barátságosabbak, azoknak csak be kell dugni egy hátlapi portjukba a bővítőkártyát.

A PlayStation 5 további szétszereléséhez már csavarhúzókra van szükség, ennél a pontnál ugrik a garancia, ha valaki a saját szakállára áll neki szétbontogatni a konzolját. Ettől függetlenül az érdekesség kedvéért a Sony mérnöke megmutatta, hogy mégis mi van a belsejében, a technikai irányultságúak számára valószínűleg egyetlen megoldása sem okoz majd meglepetést.

Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

Viszont kiemelendő, hogy a konzol gyári SSD-je az alaplapra lett ráforrasztva. Ez kellemetlen, hiszen meghibásodás esetén jó eséllyel a komplett alaplapot cserélni kell a PlayStation 5-ben, ami nagyon drága mókává teheti a konzol garanciális időn túli javíttatását.

Szintén érdekes, hogy az AMD Ryzen processzor és az AMD Radeon videovezérlő külön tokozásban kaptak helyet, ami érthető a méretük és a hőtermelésük miatt, plusz ez a megoldás rengeteget segít a tömeggyártás során is: ha egybe lennének építve, akkor az egyik komponens gyártási hibája miatt a teljesen tökéletesre sikerült társa is mehetne a kukába, ami rendkívül pazarló volna.

Végül fény derült a konzol gigantikus méretének az okára is: a vártnak megfelelően nem kutya a feldolgozóegységek hőjét elvezető, hőcsöves bordarendszer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!