Az iPhone-felhasználók fele azt hiszi, hogy a mobilja 5G-képes

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint az amerikai felhasználók 49 százaléka azt hiszi, hogy a már meglévő iPhone-ja is 5G-képes.
Vágólapra másolva!

Egy felmérés szerint, amit még az iPhone 12 széria bemutatója előtt készítettek; az amerikai felhasználók 49 százaléka azt hiszi, hogy a jelenlegi iPhone mobilja 5G-képes. A kutatók szerint nagy a bizonytalanság az 5G-vel kapcsolatban, az emberek úgy gondolják, hozzáférnek a szolgáltatók 5G-s hálózatához. Ez azonban nem így van, hiszen eddig egyetlen iPhone sem támogatta az 5G-t, az elsők a kedd este érkező iPhone 12 mobilok lehetnek.

Forrás: pocketnow

A Global Wireless Solutions felmérése szerint 49 százaléka hiszi azt az iPhone-felhasználóknak, hogy már most is 5G-t használ, 29 százalék pedig bizonytalan ezzel kapcsolatban. A helyzet kialakulásában állítólag a szolgáltatóknak is nagy szerepe van, az egyik például megtévesztő módon 5G E feliratot jelenít meg a 4G-s hálózatra kapcsolódáskor.

A szakértők szerint a leghatározottabb véleménye a 35 – 44 éves korosztálynak van, még ha nem is feltétlen igazak az állításaik. Érdekes módon arra is fény derült, hogy bár sok embert érdekel az 5G, 74 százalék úgy gondolja, hogy semmivel sem lesz jobb neki az új mobilhálózaton. 38 százalék pedig nem hajlandó többet fizetni az 5G-ért, és az eszközöknél megjelenő felár miatt is dühös.