Már a jövő hónapban bemutatkozhat a rendszer legújabb főverziójában.

Erősen fél gőzzel, de azért próbál hadakozni a Zoommal és a Google Meettel a Microsoft tulajdonában álló Skype, ennek jegyében már a tavasszal elérhetővé tett egy böngészőből használható, regisztrációt sem igénylő videocsevegő szolgáltatást. Pár hónapja kiderült, hogy a Microsoft a Windows 10-ben is hirdetni kívánja ezt az újdonságot, a Tálca jobb szélére bevarázsolt minialkalmazásból gyorsan elérhetővé fogja tenni. Az integráció egy ideje már tesztelhető a Windows 10 jövő tavasszal érkező főverziójának nyilvános előzeteseiben.

Bekerül a Windows 10-be a Skype Meet Now videocsevegőForrás: Bleeping Computer

Most újabb előre nem látott fordulat látszik kibontakozni az ügyben, a jelek szerint a Microsoft fel kívánja gyorsítani a videocsevegő funkció kiadását: a november 10-én esedékes hibajavító kedden megérkezhet a héten kiadott Windows 10 October 2020 Update-be. Ez úgy derült ki, hogy a Microsoft kiküldte a tesztelőknek a rendszer első összegző frissítésének előzetesét, ennek a változtatási jegyzékében jelentette be az újdonságot.

A kérdéses összegző frissítés ezen felül egészen lélegzetelállító mennyiségű bugot fog megszüntetni a Windows 10 October 2020 Update-ben, így akik jelenleg a vadiúj rendszer manuális telepítésén gondolkodnak, azok talán jobban járnak, ha elhalasztják a következő hibajavító kedd utánra az installációját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!