Megjelent a Windows 10 October 2020 Update

microsoft windows 10
Az idén őszi Windows 10-től belesimulnak majd a csempék és az ikonok a Start menübe
Vágólapra másolva!
Inkább csak szervizcsomagnak titulálható az új főverzió.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé tette a Windows 10 idei második és utolsó főverzióját a Microsoft. A Windows 10 October 2020 Update (v2009 / 20H2) hullámokban válik majd elérhetővé a számítógépezők számára, egyelőre csak manuális frissítéskereséssel telepíthető a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül, már ha az kijelzi egyáltalán. Emellett lehetőség van a manuális installációjára is: a letöltési webhelyéről beszerezhető frissítési segéddel kikényszeríthető az installációja, plusz a tiszta telepítéséhez is készíthető DVD vagy pendrive.

Az idén őszi Windows 10-től belesimulnak majd a csempék és az ikonok a Start menübe Forrás: Microsoft

A Windows 10 idén tavasszal kiadott verzióját használóknak csak egy apró patchet kell majd installálniuk az új főverzióra való átálláshoz a Windows Update-en keresztül, a Microsoft ugyanis az elmúlt hónapokban az összegző frissítéseken keresztül titokban már eljuttatta a rendszerükbe az újításait, így csak aktiválni kell azokat. A régebbi Windows 10-eket használóknak egy klasszikusabb, hosszabb ideig tartó frissítési folyamatra kell felkészülniük.

A legújabb Windows 10 említésre méltó újdonságai, hogy ebben már gyárilag a második generációs Microsoft Edge böngésző dolgozik, a Start menü elemei és csempéi jobban belesimulnak a környezetükbe, a Gépházban átállítható a monitor képfrissítési sebessége, az Alt+Tab programváltó felület pedig a futó programok mellett az Edge nyitott füleit is mutatja.

Ez nem túl sok, de számos apró-cseprő egyéb reszelés is történt itt-ott a rendszerben, így feltűnhet pár csekély jelentőségű módosítás a telepítését követően.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!