Lecsapott a színes PS5 burkolatok készítőjére a Sony

xustomizemyplates
Két variáns a reklámozott burkolatokból
Vágólapra másolva!
Legfeljebb noname gyártók termékei lehetnek rendelhetőek az interneten.
Vágólapra másolva!

A PlayStation 5 nemrég kiadott szétszerelős videójából egyértelműen kiderült, hogy a konzol fehér színű, külső műanyag burkolata házilag is rendkívül egyszerűen cserélhető. Ezt meglátva egy vállalkozó kedvű csapat PlateStation5 néven olyan szolgáltatást indított, amelyen keresztül a konzolt hamarosan megvásárló gamerek különböző színű burkolatokat vehettek az új játékszerük kicicomázásához.

Két variáns a reklámozott burkolatokból Forrás: CustomizeMyPlates

A Sony gyorsan lecsapott a kezdeményezésre, így a csapat először potenciális védjegysértés miatt kénytelen volt CustomizeMyPlates-re cserélni a nevét, második körben pedig a PS5 dizájnját leíró szabadalomra hivatkozva a konzolgyártó felszólította az élelmes egyéneket a burkolatok forgalmazásának megszüntetésére. A csapat érthetően nem vállalja be a Sonyval való jogi háborút, így törölték a színes csereburkolatokra leadott előrendeléseket, a jövőben csak matricákat fognak árulni a PlayStation 5 kinézetének felturbózásához. Az előrendelők teljes pénzvisszatérítést kapnak.

A Sony elsődleges indíttatása jó eséllyel az a céggel való kibabrálás mögött, hogy monopóliumot kíván fenntartani a megszokottól eltérő burkolatok készítése terén: a jövőben ezekkel kívánja növelni a nagyágyú játékok megjelenésekor piacra kerülő, különleges kiadású PS5 konzolok vonzerejét. Szintén erős a gyanú, hogy a tervezők pont erre gondolva tervezték könnyen cserélhetőre a burkolatot, hiszen így egyszerűbb és költséghatékonyabb lehet az erősen limitált példányszámú konzolok gyártása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!