Felpöröghetnek a játékok a csúcs Galaxy mobilokon

note20 ultra
Vágólapra másolva!
Jelenleg három címet támogat a Play Áruházból letölthető Game Driver.
Vágólapra másolva!

Új módon javítana a mobiljátékok teljesítményén a Samsung, elérhetővé tette a Play Áruházban a Samsung Game Driver névre hallgató szoftverét. Ez jelenleg csak a Galaxy S20 és a Galaxy Note 20 családokat támogatja, ráadásul a készülékekben lévő konkrét rendszerlapkától függően kell kiválasztani a telepítendő változatát: a Snapdragon chipes telefonokhoz készült verziója itt található, míg az Exynos rendszerlapkás variánsokkal rendelkezők innen tudják letölteni a megfelelő csomagot.

Samsung Galaxy Note20 Ultra Forrás: Origo

Mindkettő csomag ugyanazt teszi, a kompatibilis kiadás telepítését követően elvileg jobban fut majd a telefonokon a Black Desert, a Fortnite, továbbá a Call of Duty: Mobile. Hírünk írásakor nem volt kristálytiszta, hogy pontosan mi található ezekben Game Driver csomagokban, de minden jel arra utal, hogy teljesen lecserélik a telefonok grafikus driverét általános célúról játékra optimalizáltra, azaz nem valamiféle háttérben megbújó, erőforráskezelő segédprogramok.

A Samsung nem árulta el, hogy a támogatott címekben milyen sebességbeli előnyökre számíthatnak a játékosok, viszont az ígérete szerint a jövőben folyamatosan bővül majd a Game Driverek által támogatott játékok és okostelefonok köre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!