Ráduplázott a külső SSD-k tárhelyére a Western Digital

Vágólapra másolva!
Nem olcsóak a Western Digital új külső SSD-meghajtói, de akár már 4 TB-os tárhellyel is vihetőek lesznek.
Vágólapra másolva!

Számos hordozható SSD-meghajtójánál megduplázta a maximális tárhelyet a Western Digital, így az újonnan megjelenő modellek már nem csak 2 TB-os, hanem 4 TB-os kivitelben is megvásárolhatóak lesznek. A 4 TB-os meghajtók a My Passport és a Black szériákon belül is elérhetőek lesznek, továbbá a SanDisk Extreme sorozatban is. Mindegyik meghajtóra 5 év garanciát vállal a gyártó.

Forrás: wd

A 680 dollártól elérhető My Passport SSD 1050 és 1000 MB per másodperces olvasási és írási sebességekre képes, míg a Black P50 Game Drive 4 TB-os kivitelben 750 dollárba kerül, és adatátvitelben 2000 MB-ot mozgat másodpercenként. Ideális választás PC mellett konzolokhoz is.

A konzoloknál azonban van némi csavar: PS5-höz is jók a tárolók, de csak PS4-es játékok tárolhatóak. Az új Xboxoknál pedig nem kompatibilisek a termékek az új konzolok bővítőkimenetével (csak a Seagate Expansion Card támogatott teljes mértékben, az pedig 1 TB-os).

A SanDisk Extreme 4 TB-os változata 700 dollárba kerül, a Pro modell 900 – ez a 2000 MB per másodperces adatátvitelt támogatja.