[Frissítve] Elárverezik a CD Projekttől kilopott adatokat

The Witcher 3: Wild Hunt, Ríviai Geralt
Vágólapra másolva!
Ingyen elérhetővé tették a Gwent forráskódját a hackerek.
Vágólapra másolva!

Drámai kiberbiztonsági incidensről számolt be a héten a CD Projekt, egy célzott támadás során betörtek a belső infrastruktúrájába, és számos számítógépét zsarolóprogrammal fertőzték meg. Emellett a hackerek azt állítják, hogy rengeteg üzleti dokumentum mellett ellopták a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3, a Gwent, továbbá a The Witcher 3 egy kiadatlan változatának a forráskódjait is.

The Witcher 3: Wild Hunt Forrás: CD Projekt

A CD Projekt nem hajlandó fizetni a zsarolóknak, így a friss beszámolók szerint azok internetes aukción kívánják értékesíteni a kilopott adatokat. A komolyságuk bizonyítása érdekében ingyen elérhetővé tették a Gwent forráskódját, a többi játékét pedig liciteken kívánják értékesíteni a legtöbbet kínáló vevőknek.

Egyelőre nem világos, hogy mekkora az érdeklődés a forráskódok iránt, hiszen praktikus célokra csak rendkívül limitált mértékben használhatóak.

További érdekesség, hogy a The Witcher 3 kiadatlan verziója állítólag valamilyen mértékben támogatja a valós idejű sugárkövetést, avagy ray tracinget. Nem világos, hogy ez miként jött létre, talán csak a technológia implementációjával kísérleteztek a programozók, és soha nem állt a fejlesztőcég szándékában kiadni a különleges változatot. Hírünk írásáig a CD Projekt nem kommentálta a legújabb fejleményeket, talán hamarosan fény derül a rejtélyre.

Frissítés: a hackerek leállították az árverést, miután egyéb úton találtak vevőt a birtokukban lévő információkra. Nem világos, hogy a vásárló mennyit fizetett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!