Lopakodóvá változtatható a PlayStation 5

dbrand darkplates
Dbrand Darkplates
Vágólapra másolva!
Nem fél a Sony haragjától a Darkplates nevű burkolat kanadai gyártója.
Vágólapra másolva!

Az újgenerációs modellekkel jelentős változtatást hajtott végre a PlayStation burkolatának dizájnjában a Sony, a termékcsalád története során először a konzolok külső takaróelemei könnyen lepattinthatóak és visszatehetőek. Ebben feltehetően az a ráció, hogy így sokkal könnyebb különleges kiadásokat gyártani a PS5-ből, az üzletileg fontos játékokat szokta egyéni kinézetű konzolokkal egybecsomagolni a vállalat.

Dbrand Darkplates Forrás: Dbrand

A változtatás az ügyeskedő személyek és vállalkozások figyelmét is felkeltette, nyilvánvalóan jelentős üzleti potenciál van az egyedi kinézetű burkolati elemek értékesítésében: a konzollal rendelkezők nem csak könnyen, de a garancia megsértése nélkül le tudják cserélni a gyári burkolatot egy számukra tetszőre. Az egyedi burkolatok árulására az egyik első próbálkozás a PlateStation5 volt, azonban a Sony azonnal perrel kezdte fenyegetni a projekt mögött álló személyeket, azoknak pedig nem volt kedvük jogi csatába szállni a multicéggel.

Most a kanadai Dbrand visszatért az ötlettel, a PlayStation 5-nek lopakodó repülőgépes jellegű kinézetet kölcsönző, matt fekete Darkplates termékével visszahozta a piacra az egyedi burkolatot.

Az említett jogi erőfitogtatásra reagálva a Darkplates szlogenje a „Go ahead, sue us", azaz „Nyugodtan perelj be minket".

„Teljesen legális. Mit látsz a Darkplates belsejében lévő mikroszkopikus textúrán? Amennyiben az a válaszod, hogy egy ismerős, azonban PlayStation gombjain lévő klasszikus ikonoktól jogtechnikailag egyértelműen különböző, apokaliptikus témájú mintázatot, akkor talán te leszel az egyik ügyvédünk" – kontrázott a termék weblapján a vállalat.

Az optikai meghajtóval szerelt PlayStation 5-höz készült Darkplates normál áron 59 dollárba kerül, a vevők pedig további 19 dollárért mintás matricát is kérhetnek az előlapi panelre. A termék első három hulláma már elfogyott, a negyedik hullámban rendelt darabok várhatóan májusban érkezhetnek meg a vevőkhöz. A Dbrand az optikai meghajtó nélküli PlayStation 5 Digital Editionhöz is kínálja majd a Darkplates-t, ennek a variánsnak árát egyelőre nem közölte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!