Totális adatvesztést szenvedett a Rust

facepunch studios rust
Rust
Vágólapra másolva!
Kigyulladt az adatközpont, a játék huszonöt szervere vált hamuvá.
Vágólapra másolva!

Precedens nélküli incidens történt a világ harmadik legnagyobb hostingcégénél, szerda hajnalban óriási tűz ütött ki az OVH franciaországi Strasbourgban lévő adatközpontjában. A létesítmény öt egységéből egy teljesen, egy pedig részlegesen leégett, a másik hármat biztonsági okból le kellett állítani, személyi sérülés nem történt. Hírünk írásakor nem volt világos, hogy mi okozta a tüzet, továbbá mikorra kelhetnek újból életre az incidenst túlélt kiszolgálók.

Rust Forrás: Facepunch Studios

A tűz egyik nagy kárvallottja a mostanra 9 milliónál is több példányban elkelt Rust, az online túlélőjáték 25 szervere semmisült meg a katasztrófában. A fejlesztők mostanra közölték, hogy minél előbb próbálnak helyettük újakat üzembe állítani, azonban totális adatvesztésről számoltak be: akiknek a kérdéses kiszolgálókon voltak az adataik, azok búcsút mondhatnak az összes játékbeli haladásuknak.

Földrajzilag más helyen nem voltak biztonsági mentések az adataikról, így vége a dalnak, kezdhetik elölről a játékot.

Természetesen nem csak a Facepunch Studios számára okozott jelentős problémát a tűz, pontosan nem ismert, de jelentős számú ügyfél érintett a katasztrófában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!