Még idén ősszel megjelenik a Far Cry 6

ubisoft far cry 6 videojáték
Far Cry 6
Vágólapra másolva!
Kedvcsináló videókkal indította a játék reklámkampányát az Ubisoft.
Vágólapra másolva!

A napokban friss információkat közölt az idei egyik legfontosabb játékmegjelenéséről az Ubisoft, a jelenlegi tervei szerint 2020. október 7-én jelenik meg PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One és Xbox Series játékkonzolokra a Far Cry 6. A klasszikus hardverek mellett a Google Stadia és az Amazon Luna felhős streamelőkben is megvásárolható lesz, az Ubisoft+ havidíjas játékbérlő előfizetői pedig azonnali hozzáférést kapnak majd a termékhez.

Far Cry 6 Forrás: Ubisoft

A Far Cry 6-tal a játékszéria visszatér a trópusi jellegű környezethez, a helyszínéül szolgáló Yara szigetországot Kuba alapján mintázták a fejlesztők, azonban minden helyszíne, karaktere és szituációja fiktív. A megjelenési dátum bejelentéséhez két trailer is társult, az első a női és férfi változatban is játszható Dani Rojas főhősre fókuszál, a második pedig a játékmenetből ad ízelítőt.

Ezek alapján a széria újabb részeihez hasonlóan a Far Cry 6 sem veszi magát véresen komolyan: a Giancarlo Esposito által alakított Antón Castillo diktátor drámai játéka mellett olyan pillanatok is lesznek a játékban, mint az ellenfelek kerekesszékes tacskóval való terrorizálása, vagy épp a mulatós hangcédéket kilövő fegyverrel történő rendrakás.

Említésre méltó még a vérző seb kubai szivaros égetése, továbbá a hátizsákszerűen viselt tankelhárító rendszerrel való szőnyegbombázás is. A témánál tartva a játékban tankok és lovak segítségével is megoldható lesz a helyváltoztatás, ezek újdonságok a játéksorozatban.

A klasszikus egyjátékos mód mellett a Far Cry 6 kétjátékos kooperatív módban is végigjátszható lesz, ezt a lehetőséget már az előző részben is biztosították a fejlesztők. Az eddig látottak alapján az új rész nem ígérkezik fordulópontnak a játékszéria történetében, látszólag csak az eddig bevált formulát kalapálták tovább a fejlesztők, de persze kiderülhetnek még róla egyelőre titkolt érdekességek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!