Konzolokon is hasít a felújított Mass Effect

mass effect legendary edition videojáték
Mass Effect Legendary Edition
Vágólapra másolva!
Plusz átmenetileg többek közt a trilógia zenéje is ingyen letölthetővé vált.
Vágólapra másolva!

Nagyon messze van még a Mass Effect játékszéria következő felvonásának megjelenése, azonban a rajongók addig is vigasztalódhatnak a 2021. május 14-én megjelenő Mass Effect: Legendary Editionnel, amely az eredeti trilógia remasterelt változatait kínálja egy csomagban. Az újdonság PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One és Xbox Series platformokra lesz elérhető.

Mass Effect Legendary Edition Forrás: BioWare

Ugyan a felújítások mértéke valamiképp mintha csalódást okozott volna a rajongók egy részének, azonban ennek mindenképp van annyi előnye van, hogy nem lesz gond a játékok teljesítményével. A BioWare most elárulta, hogy a konzolos játékosok a gépüktől függetlenül választhatnak majd a képminőségre és a képkockasebességre fókuszáló módok között, egy táblázatban pedig részletezte az ilyenkor használt felbontásokat és megcélzott sebességeket.

Nagyon jó hír, hogy a sebességet kedvelők még az eredeti PS4 és Xbox One konzolokon is képesek lesznek 60 képkockás sebességgel játszani akár Full HD renderelés mellett, a legerősebb Xbox Series X konzolon pedig a teljesítmény módot választva 2560×1440 pixeles felbontás mellett 120 FPS jár. A PlayStation 5 esetében ugyanezen beállítás és felbontás mellett 60 FPS a maximum, aminek oka, hogy a Legendary Edition visszafelé kompatibilitási módban fut, ilyen esetben a Sony valamiért nem engedi hatvan felé kúszni a képkockasebességet. A számítógépes változat maximum 240 FPS-t támogat.

Választhatnak majd a konzolos játékosok a kinézet és a tempó preferálása között Forrás: Bioware

A Bioware azokra a rajongókra is gondolt, akiket az eddigi információk nem hoztak eléggé lázba a bankkártyájuk elővételére, május végéig erről a webhelyről ingyen letölthetővé tette a trilógia 88 zeneszámát, a második és a harmadik részt art bookjait, két képregényt, és a Normandy festményét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!