Átszabta a felhasználók arcát a TikTok

YouTube Photo Illustration yt you tube youtube short SHORTS tik tok tt tiktok VIDEO platform sharing social MEDIA business COMPANY fnance google ILLUSTRATION ilu ilustration app apps feature mobile interne INTERNET
Hamarosan végleg eldől a TikTok sorsa az Egyesült Államokban
Vágólapra másolva!
Kérés nélkül és kikapcsolhatatlanul működött a szépítőfilter.
Vágólapra másolva!

Bizarr jelenségről számolt be nemrégiben az MIT Technology Review, a tinik körében népszerű TikTok videós közösségi hálózat pár napon keresztül automatikusan agresszív szépítőfiltereket kezdett használni egyes felhasználóknál. Ez május végén tűnt fel egy népszerű tartalomkészítőnek, videók rögzítése során az alkalmazás látványosan beleavatkozott az állkapcsa környékén az arcvonalaiba.

@toridawn817

congrats tiktok I am super uncomfortable and disphoric now cuz of whatever the fuck this shit is

♬ original sound - Tori Dawn

A jelenség miatt nem reprezentatív közösségi médiás kutatást indított a Technology Review szerzője, amely alapján a kikapcsolhatatlan szépítőfilter csak a TikTok androidos alkalmazásában volt aktív, de nem mindenki megjelenésébe avatkozott bele. A vállalattal való kapcsolatfelvétel után két nappal megszűnt a kéretlen jelenség, a TikTok átmeneti technikai problémára hivatkozott.

Az ügy valószínű hátterére végül Amy Niu, a Wisconsin Egyetemen pszichológiai képzést végző hallgatója világított rá: állítása szerint Kínában és néhány egyéb országban teljesen megszokott, hogy a fotós és videós appok kérés nélkül enyhe szépítőfiltereket alkalmaznak, például a WeChatben is hiába kapcsolja ki ezeket, az alkalmazás akkor is láthatóan módosítja az arcformáját.

Feltehetően az történt, hogy véletlenül a célországokon kívül is bekapcsolódott egyeseknél ez a funkció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!