Gyorsabbnak tűnik az elődjénél a Windows 11

windows 11
A tapasztalatok alapján egy kicsit jobban futnak a játékok Windows 11 alatt
Vágólapra másolva!
Normál használat és játékfuttatás során is jobb teljesítményt nyújt.
Vágólapra másolva!

A napokban valaki alaposan kibabrált a Microsofttal, kiszivárogtatta a Windows 10 jövő héten bemutatkozó utódjának egy privát fejlesztői változatát. A jelek szerint Windows 11 névre keresztelt operációs rendszer nyilvánvaló vizuális és funkcionális fejlesztéseiről már beszámoltunk, ám a napvilágra került változatot telepített kalandoroknak feltűnt még néhány apróság.

Mind közül a legtöbbek számára érdekes hír, hogy a Microsoft jelentősen optimalizálhatta az operációs rendszer működését, azonos hardveren és körülmények között gyorsabbnak hat a Windows 10-hez képest. A gamerek számára jó hír, hogy az új és nagy rendszerigényű videojátékok futtatásakor is ugyanez tapasztalat, mintha simábban futnának rajta a népszerű címek.

A kiszivárgott build futtatásával akadnak még nehézségek, részben emiatt hírünk írásáig senkinek sem sikerült érdemben számosítania a teljesítménybeli előrelépés mértékét. Viszont nagyon jó eséllyel nem kell majd sokat várni az összehasonlítások érkezésére, a Windows 11 jövő csütörtöki bejelentését követően azonnal elérhetővé válhat majd az első nyilvános előzetese, azzal elhárulhat az akadály a korrekt mérések elvégzése elől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!