Távozik a Codemasters felsővezetése

codemasters ea f1 2021 videojáték
F1 2021
Vágólapra másolva!
Négy hónappal az EA általi felvásárlás után, állítólag mindig is ez volt a terv.
Vágólapra másolva!

Aggódva figyelik a brit Codemasters körüli fejleményeket az autóversenyzős videojátékok kedvelői, miután a korábban független vállalatot idén 1,2 milliárd dollárért felvásárolta az Electronic Arts. Eddig nem történt semmi különleges, ám az EA most váratlanul közölte, hogy július végével távozik Frank Sagnier ügyvezető igazgató és Rashid Varachia pénzügyi igazgató a cégtől.

F1 2021 Forrás: Codemasters / EA

Az EA természetesen minden jót kívánt a két vezetőnek, továbbá állítása szerint mindig is arról volt szó, hogy az akvizíció után távozik a két üzletember, az utódaik a Codemastersen belülről jönnek. A fejleményről elsőként beszámolt Gamesindustry szerint a Codemasters, továbbá a tulajdonában lévő Slightly Mad Studios hamarosan átkerülnek az EA Sports égisze alá, azaz ugyanabban az üzleti egységben lesznek, amely többek közt a FIFA, a Madden és az NFL termékeket is készíti.

Az EA korábban azt ígérte, hogy nem kíván belefolyni a cégek hétköznapi működésébe és kultúrájába, a Titanfallt, az Apex Legends-et és a Star Wars Jedi: Fallen Ordert jegyző Respawnhoz hasonlóan nagy önállóságot kapnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!