Blokkolhatóak lesznek a Google Drive spamelői

google drive
A napokban blokkolhatóvá válnak a Google Drive spamelői
Vágólapra másolva!
Eddig bárki beletehetett bármit a megosztott mappába.
Vágólapra másolva!

Nagyon egyszerűvé teszi a tartalmak ismerősökkel és ismeretlenekkel való megosztását a Google Drive, a küldőnek csak a címzett e-mail-címére van szüksége ahhoz, hogy bepottyantson valamit a felhőtárhely „Velem megosztva" felületére. Ezt a működést ki is használják a spamet terjesztők és az internetes támadók, az áldozatok pedig eddig nem tudtak mit tenni azon túl, hogy egyenként törölgették és jelentgették a nemkívánatos fájlokat.

A napokban blokkolhatóvá válnak a Google Drive spamelői Forrás: Google

Most valamelyest javul a helyzet, a nagyon közeli jövőtől kezdve blokkolhatóak lesznek a kéretlen tartalmakat küldözgető felhasználói fiókok, a feketelistázásuk után a gazdáik nem tudnak majd többé állományokat megosztani az áldozataikkal. A tiltáshoz a jobb egérgombbal rá kell kattintani egy kéretlen fájlra, a megjelenő környezeti menü alsó részében lesz a blokkolási lehetőség.

A fejlesztés mindenképp előrelépés, azonban a Google továbbra sem hajlandó fogadási engedélyhez köthetővé tenni a Velem megosztva felületre beérkező fájlokat, pedig ez nagy segítség volna a tárhelyükre áramló szeméttel folyamatosan küzdők számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!