Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mostantól könnyebben frissül a Firefox

mozilla firefox 90
Mozilla Firefox 90
Vágólapra másolva!
Javarészt kisebb reszeléseket hozott a legújabb főverziója.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált minden támogatott számítógépes operációs rendszerre a Mozilla Firefox 90, az előző főverzió nagy dizájnváltását követően ez a változat jóval visszafogottabb fejlesztéseket hozott. A talán legfontosabb újdonság, hogy Windowson proaktívvá vált a háttérben futó frissítési szolgáltatása, így már nem kell konkrétan futtatni a böngészőt ahhoz, hogy az frissüljön a legújabb kiadásra.

Mozilla Firefox 90 Forrás: Origo

A Firefox 90 további fejlesztései közül kiemelhető, hogy a PDF-fájlokba való nyomtatás esetén már működnek a dokumentumokban lévő webes hivatkozások, a privát ablakokban való böngészéskor okosabbá vált magánszférát védeni próbáló tartalomblokkoló, továbbá végleg kikerült a böngészőből az FTP protokoll támogatása. Végül a weblapok felületét leképező WebRender komponens hardveresen gyorsított működési módját nem támogató számítógépek javán a WebRender szoftveres változata veszi át a lapmegjelenítési munkát.

A Firefox már telepített példányai Windows és macOS platformokon maguktól frissülnek a legújabb változatra, Linux használata esetén a csomagfrissítő segítségével lehet átváltani rá. A böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről