A Microsoft felvásárolta volna a Nintendót

CES 2017 50yrs Bill Gates Addresses Consumer Electronics Show computers rich technology wealthy
383983 03: Microsoft CEO Bill Gates unveils the new Xbox game console January 6, 2001 at the 2001 Consumer Electronics Show VIP's at the Hilton in Las Vegas, NV. (Photo by Steve Wilson/Newsmakers)
Vágólapra másolva!
Nagy derültséget váltott ki az ötlet a japán cég illetékeseiből.
Vágólapra másolva!

Húsz éve mutatkozott be az első generációs Xbox játékkonzol, ennek apropóján a Bloomberg sztorizgatós interjút készített a létrehozásában ilyen vagy olyan módon nagy szerepet játszott személyek egy részével. A rendkívül érdekes cikk bepillantást enged a kulisszák mögé, a konzol megszületése messze furcsább történet, mint azt a többség gondolná.

Steve Gates a CES 2001-en mutatta be az első Xboxot Forrás: Getty Images/Steve Wilson

Ettől függetlenül a cikk egy specifikus leleplezése jelenti a legmeghökkentőbb mozzanatot: a konzolra exkluzívan játékokat fejlesztő cégek utáni kutatás közben Steve Ballmer előállt azzal, hogy érdekli-e a Nintendót a teljes felvásárlás.

Az ötletet Kevin Bachus-nak, a külsős partnerekkel való kapcsolattartásért felelős vezetőnek kellett prezentálnia a Nintendo illetékeseivel összehozott megbeszélés során.

– jellemezte Bachus a notórius tárgyalást.

Ezzel nem ért véget a történet, egy ideig komolyan a terítéken volt a vállalatok közti együttműködés: a koncepció szerint a Microsoft felelt volna az Xbox hardverért, míg a Nintendo dolga lett volna a belsős és külsős fejlesztők által készített játékok szállítása. Kétezer januárjában a Nintendo küldöttsége egy darabig a Microsoft főhadszállásán tartózkodott az ügy miatt, hozzáférést kaptak az Xbox specifikációihoz is, de végül semmi sem lett az elképzelésből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!