Jön a drága mobilokba a Snapdragon 870

qualcomm snapdragon 870
Qualcomm Snapdragon 870
Vágólapra másolva!
Átcímkézte a tavalyi csúcsmobilokat hajtó rendszerlapkáját a Qualcomm.
Vágólapra másolva!

Ha valami jó, akkor nem kell megjavítani, legfeljebb átnevezik a marketingesek. Erre az ösvényre lépett a Qualcomm, mikor kerítenie kellett a vadiúj Snapdragon 888 csúcsmodellje alá egy rendszerlapkát a kínálatába, így most Snapdragon 870 néven harmadjára is piacra dobta a Snapdragon 865-öt.

Qualcomm Snapdragon 870 Forrás: Qualcomm

A terméket eredetileg 2019 decemberében jelentette be a 2020-as évjáratú csúcsmobilok meghajtására, majd tavaly júliusban Snapdragon 865+ néven kiadott belőle egy emelt órajelű, olyan 10%-kal gyorsabb változatot. A mostani Snapdragon 870 az utóbbihoz képest pusztán annyi újítást tesz le az asztalra, további 3%-kal gyorsabb, miután még tovább emelték az órajeleit.

A Qualcomm szerint a másodjára újramelegített rendszerlapkája a 800 dollár alatt kezdődő, azaz továbbra is abszolút felső kategóriás okostelefonokat hajthatja. Ez érdekes annak fényében, hogy a Snapdragon 888 rendszerlapkát használó Galaxy S21 is 800 dollárnál kezdődik, bár az utóbbi árcédulával meglepetést keltett a Samsung, a többség ennél magasabb kezdőárra számított.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!