Tiniknek szóló változások jönnek az Instagramba

okostelefon smartphone tini mobilozás kávézó
Vágólapra másolva!
Folytatódnak a tűzoltási kísérletek a Facebook szorult helyzetbe került leányánál.
Vágólapra másolva!

Óriási botrányt kavartak az Instagram tinikre gyakorolt negatív hatásait firtató szivárogtatások, így egyrészt leállt a munka szolgáltatás különösen fiatal felhasználóknak szánt verzióján, másrészt pedig a Facebook nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke újabb a védelmüket célzó lépéseket jelentett be.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels

Nick Clegg tájékoztatása alapján a belátható jövőben a tinik mentális egészségének óvása érdekében két újítást kíván bevezetni az Instagram: a gyakori és hosszas böngészése esetén a használatának szüneteltetésére buzdító üzenetek jelennek majd meg, továbbá a potenciálisan káros tartalmak gyakori nézegetése esetén a szolgáltatás kísérleteket fog tenni a más jellegű bejegyzések felé terelésükre.

A részletek egyelőre nem világosak, a legfontosabb kérdés természetesen az, hogy az Instagram miféle szempontok alapján próbálja majd beazonosítani a tinik mentális egészségére potenciálisan káros, de a felhasználási feltételeit nem sértő tartalmakat. Clegg nem tisztázta, hogy a funkciók elérhetőek lesznek-e a felnőttkorú Instagramozók fiókjaiban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!