Megjöttek a Ryzenek javításai a Windows 11-hez

windows 11 update
A Ryzenekkel kapcsolatos nyűgök mellett kismillió egyéb hibát is megold az opcionális frissítés
Vágólapra másolva!
A Microsoft és az AMD is kiadta a teljesítménygondokat megoldó patcheket.
Vágólapra másolva!

A Windows 11 stabil változatának kiadása után kellemetlen kompatibilitási problémákra derült fény az AMD Ryzen processzorokkal, egyrészt óriási volt a harmadszintű gyorsítótáruk késleltetése, másrészt pedig a preferált processzormag funkció sem működött megfelelően. Ennek megfelelően a vártnál feltűnően rosszabbul teljesíthettek a CPU-igényes helyzetekben, például játékok futtatásakor.

A Ryzenekkel kapcsolatos nyűgök mellett kismillió egyéb hibát is megold az opcionális frissítés Forrás: Origo

A hétvégén játszani kívánók szerencséjére most megjöttek a hibákat orvosló frissítések, rögtön kettőt is telepíteniük kell az érintett felhasználóknak. A gyorsítótáras gondot megoldó javítás a Windows Update-en érhető el az opcionális KB5006746 frissítés formájában, azaz manuálisan kell kérni az installációját. A Windows 11 novemberi hibajavító keddjén a patch minden számítógépre automatikusan települni fog a következő összegző frissítés részeként.

A preferált magos probléma megoldásához az AMD chipset driver aktuális verzióját (3.10.08.506 vagy újabb) kell telepíteni, a meghajtószoftver letölthető az AMD webhelyéről.

A Windows 11-hez most kiadott opcionális frissítés orbitális mennyiségű bugot javít, így akinek egyéb bosszantó gondjai lennének, az megpróbálhatja telepíteni, hátha megoldja azokat is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!