Széthullik a Battlefield-játékok fejlesztőcége?

battlefield 2042 videojáték
Battlefield 2042
Vágólapra másolva!
A vezető dizájner elbúcsúzott, állítólag tömeges felmondás van folyamatban.
Vágólapra másolva!

A napokban siralmas állapotban elérhetővé vált az Electronic Arts birtokában lévő DICE legújabb játéka, sajnos a Battlefield 2042 körülbelül megjavítása várhatóan hónapokat fog igénybe venni. Az illetékesek gyorsan érkező javításokat ígérnek a Call of Duty legfőbb alternatívájához, mindeközben viszont rossz benyomást keltő információk érkeztek a fejlesztőcég háza tájáról.

Battlefield 2042 Forrás: EA / DICE

Elsőként is a DICE olyan nyolcvanfős dizájneri csapatát 2019 óta vezető Fawzi Mesmar máris bejelentette a távozását. Állítása szerint a felmondása alapvetően nem újdonság, még korábban kapott egy számára nagyon érdekes állásajánlatot, a meg nem nevezett új munkáltatója pedig hajlandó volt megvárni, hogy befejezze a munkát az új Battlefielden. Ez a helyzet a vezetőség előtt nem volt titok, így nemsokára az utódjának a kilétére is fény derül majd.

A jól értesült Tom Henderson újságíró szerint nem Mesmar az egyetlen távozó, valójában a Battlefield 2042 kiadásával felmondási hullám indult el a DICE-nál, így a következő hónapokban újra kell majd építeni a fejlesztőcéget. Ennek okát nagyon specifikusan nem nevezte meg, azonban utalt rá, hogy azok a belső problémák váltották ki a tömeges felmondást, amelyek miatt a borzasztó állapotban került piacra a játék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!