Régóta kért funkciót kap a windowsos Xbox app

xbox gamepad billentyűzet gaming gamer videojáték
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Két fontos előnye is van annak, hogy kiválasztható lesz a telepítés helye.
Vágólapra másolva!

A Microsoft minden igyekezete ellenére a Windows 10 és Windows 11 rendszereken elérhető Xbox alkalmazás továbbra is hagy kívánnivalókat maga után, a rossz teljesítmény és a funkciókészletének hiányosságai is problémákat jelenthetnek. Ettől függetlenül lassan azért fejlődik, a The Verge megerősített információi alapján hamarosan kritikus fejlesztést kapnak benne a PC-s játékosok.

A kép csak illusztráció Forrás: VanDulti / Pixabay

A nagy újdonság, hogy valamikor a belátható jövőtől kezdve az alkalmazáson keresztül letöltött játékok esetében kiválasztható lesz a telepítési mappa, azaz nem csak a biztonsági megfontolásból lezárt, gyári WindowsApps könyvtárba lesz hajlandó betenni a Microsoft Áruházban megvett, vagy a Game Pass előfizetéssel kibérelt címeket.

Ennek két fontos következménye is lesz, elsőként is a számítógépükben több háttértárat használó gamerek végre képesek lesznek a nekik megfelelő helyre installálni a játékokat. Így nem fordul majd elő, hogy a C: rendszermeghajtón lévő szabad szűkössége miatt le sem tudják tölteni a kívánt játékot, mert az csak a D: meghajtójukra férne rá. A kettes számú előny, hogy a szabad mappaválasztással végre könnyen elérhetővé válnak a játékok adatállományai, ami a modok telepítésének előfeltétele.

Egyelőre nem világos, hogy mikor válik univerzálisan elérhetővé az Xbox appban a mappaválasztási lehetőség, de valószínűleg nem kell már túlságosan sokat várni rá, egyelőre belső tesztelés alatt áll a Microsoftnál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!