Csak papíron került piacra az új GeForce RTX 2060

nvidia geforce rtx 2060 videokártya
NVIDIA GeForce RTX 2060
Vágólapra másolva!
Talán a hónap vége táján, de inkább január során válhat elérhetővé.
Vágólapra másolva!

Papírforma szerint december 7-én kezdetét vette az NVIDIA idei utolsó videókártyájának, a 12 GB memóriával szerelt GeForce RTX 2060-nak a forgalmazása. Az előző generációs Turing architektúrát használó videóvezérlővel a rendkívül szűkös kínálaton próbál valamelyest javítani a vállalat, azonban sajtóközlemény formájában bejelenteni sem volt hajlandó, amit sokan nem tekintettek jó jelnek.

NVIDIA GeForce RTX 2060 Forrás: NVIDIA

Két nappal az újdonság papírforma szerinti megjelenése után továbbra is az a helyzet, hogy ténylegesen sehol sem kapható a kártya, egyszerűen nem jutott még el a boltokba. A PC Gamer megkeresésére az NVIDIA szóvivője elmondta, hogy a karácsony előtt nem is kell számítani rá, a boltokba inkább december vége felé juthatnak majd el az első említésre méltó szállítmányok, majd januárban válhat folyamatossá az új termékkel való ellátásuk.

További rossz hír, hogy a grafikus vezérlőről a hírünk írásáig megjelent egyetlen teszt alapján a kártya kiválóan teljesít a kriptovaluták bányászatában: 31,65 MH/s tempóra képes, míg az ilyen tekintetben szoftveresen limitált RTX 3060-ból csak 22,17 MH/s sajtolható ki. Ráadásul a sokkal jobb teljesítmény mellé jóval kisebb fogyasztás is társul.

Az adatok alapján felmerül a gyanú, hogy az NVIDIA nem is a játékosoknak, hanem inkább a bányászoknak szánja az új RTX 2060-at, hátha így több jut a gamereknek az RTX 3060-ból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!