Eszement helyet kér Xboxon a STALKER 2

stalker 2 heart of chernobyl videojáték
STALKER 2: Heart of Chernobyl
Vágólapra másolva!
Az Xbox Series S szabadon elérhető kapacitásának felét elnyelheti a Zóna.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi elképzelések szerint bő évtizednyi várakozást követően 2022. április 28-án megjelenhet PC és Xbox Series platformokra a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. A címben lévő szám ellenére ez a sorozat negyedik része, azonban konzolokon most teszi majd először tiszteletét a Csernobil környékén játszódó, nyílt világú akció-szerepjáték, a korábbi részek csak PC-re jelentek meg. Az első naptól benne lesz az Xbox Game Pass játékbérlőben, és egyelőre nem világos, hogy PS5-re valaha megjelenik-e.

A fejlesztő GSC Gameworld az elmúlt hónapokban csendesen dolgozott az Unreal Engine 5 motort használó alkotáson, azonban a napokban váratlanul elejtett egy új információt az xboxos előrendelői oldalán: 180 GB helyet foglal majd a konzolok háttértárain.

Ez lélegzetelállító teljesítmény, az Xbox Series S modellen konkrétan elviszi majd a rendelkezésre álló kapacitás körülbelül felét. Ráadásul ebben a modellben optikai meghajtó sincs, így lassú internetkapcsolattal eltarthat majd egy darabig a STALKER 2 letöltése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!