Március közepén jöhet a Radeon RX 6700 XT

amd radeon ryzen dr lisa su
A kép jobb felső sarkában láthatóak az idei év első felében érkező, középkategóriás Radeon videokártyák
Vágólapra másolva!
A források szerint nem érdemes tényleges elérhetőségre számítani.
Vágólapra másolva!

Nem habozik sokat a február 25-én piacra kerülő NVIDIA GeForce RTX 3060-ra való válaszadással az AMD, a francia Cowcotland forrásai szerint március 18-án kerül majd piacra a még bejelentetlen Radeon RX 6700 XT. Az ajánlott fogyasztói ára nem világos, de némi kontextusként az említett GeForce-nak papíron 329 dollárnál kellene kezdődnie.

A kép jobb felső sarkában láthatóak az idei év első felében érkező, középkategóriás Radeon videokártyák Forrás: AMD

A források szerint az ellenfeléhez hasonlóan az AMD középkategóriás videokártyája is 12 GB GDDR6 videomemóriát kapott, amely 192 bites sínen csatlakozik a vadiúj, RDNA2 architektúrás Navi 22 XL grafikus processzorához. A chipben elvileg 2560 stream processzor, továbbá 40 valós idejű sugárkövetés számítására kitalált koprocesszor található.

A Cowcotland forrásai szerint az új videokártyára éhező gamereknek nem érdemes reménykedniük a közeljövőbeli beszerzésében, rendkívül limitált készletekre számíthatnak. Ugyanez persze elmondható lesz a GeForce RTX 3060-ról is: Európában már most, a megjelenése előtt egy héttel 500-600 eurókért kezdték listázni a kereskedések, ami konzervatívan számolva is 20-40 százalékkal több a kelleténél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!