Rövidesen debütálnak az új Intel Core processzorok

intel processzor cpu alaplap
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Március végén kerülhetnek piacra a Rocket Lake termékcsalád tagjai.
Vágólapra másolva!

A WCCFtech megbízható informátorokra hivatkozva azt írja, hogy már nem kell sokat várni az Intel 11. generációs, asztali számítógépekbe szánt Core központi egységeinek bemutatkozására. A Rocket Lake kódnevű termékcsalád a tavaly bevezetett LGA1200 tokozást használja, ám sajnos a tizedik generációs Comet Lake modellekhez kiadott olcsóbb alaplapokkal nem lesz kompatibilis.

Sok újítással érkezik a Rocket Lake Forrás: Intel

Az informátorok szerint a termékcsalád tagjai március 16-án mutatkoznak be, ekkor lehull majd a lepel a specifikációkról és az ajánlott áraikról is, plusz rögtön előrendelhetővé válnak egyes viszonteladóknál. Ennek ellenére független tesztek csak március 30-tól jelenhetnek meg róluk, ezek elkészítése előtt ugyanis az Intel mikrokódfrissítéssel próbál javítani a játékokban nyújtott teljesítményükön.

A hírek szerint a Rocket Lake processzorok az egyszálas futtatási teljesítmény tekintetében érdemi előrelépések lesznek, százalékban két számjegyű pluszra kell gondolni, és ez a szintetikus mérőprogramokkal egyértelműen ki is mutatható. Viszont specifikusan játékok futtatásakor valahogy nem akar előjönni az extra izomerejük, ilyen jellegű terhelés esetén az előd Comet Lake modellek teljesítményét nyújtják, ezzel a helyzettel próbál kezdeni valamit az Intel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!