Bővült a Takarékbanknál az Apple Pay támogatása

apple pay, iphone, iphone fizetés
CUPERTINO, CA - SEPTEMBER 09: Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple special event at the Flint Center for the Performing Arts on September 9, 2014 in Cupertino, California. Apple unveiled the Apple Watch wearable tech and two new iPhones, the iPhone 6 and iPhone 6 Plus. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Már a MasterCarddal rendelkezők is használhatják a fizetési szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

A Takarékbank a mai nappal elérhetővé tette Mastercard-kártyás ügyfeleinek az Apple Pay mobilfizetési szolgáltatást, amellyel biztonságosan fizethetnek anélkül, hogy bankkártyát vagy készpénzt kellene átadniuk. A pénzintézet Visa-kártyás ügyfelei tavaly november óta tudják használni a szolgáltatást.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfélnek egyszerűen csak a kártyaelfogadó terminál közelébe kell tartani az iPhone-t vagy Apple Watch okosórát. Minden Apple Pay tranzakció biztonságos, mivel ujjlenyomat-felismerővel (Touch ID), arcfelismerővel (Face ID) vagy az eszközjelszóval azonosítja a tulajdonost, valamint egyszer használatos biztonsági kóddal hagyja jóvá a tranzakciót. Az Apple Payt elfogadják szinten minden elfogadóhelyen, üzletben, ahol bankkártyás fizetésre van lehetőség.

Az ügyfelek emellett használhatják az Apple Pay fizetést iPhone-on, iPaden és Mac számítógépen keresztül is, amivel gyorsabbá és kényelmesebbé válik a vásárlás az iOS-applikációkban és az interneten. Az Apple Payjel könnyen fizethet a többi között ételrendelésekért és házhoz szállított élelmiszerekért, online vásárlások során vagy parkolásnál. Ezen kívül az Apple Pay használható fizetésre az Apple Watch-on elérhető iOS-alkalmazásokban.

Az Apple Pay lényege a biztonság és a személyes adatok védelme. Amikor az ügyfél bank- vagy hitelkártyájával fizet, a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi eszközazonosítót hoznak létre, amelyet titkosítanak, és biztonságosan tárolnak a mobilkészülék erre a célra kifejlesztett, iparági szabványoknak megfelelő biztonsági moduljában (Secure Element).

Az Apple Payt egyszerű beállítani, iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd megérinteni a „+" jelet, és az utasításokat követve hozzáadni Takarékbank Mastercard kártyáját. Miután az ügyfél hozzáadta kártyáját iPhone, Apple Watch, iPad, illetve Mac készülékéhez, rögtön használhatja az Apple Payt fizetésre. Az ügyfelek az új szolgáltatás mellé továbbra is megkapják a Takarékbank Mastercard kártyáihoz járó kedvezményeket és előnyöket.

További információk az Apple Payről az Apple weboldalán és a Takarékbank honlapján.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!