Megjavul a betűk kinézete a Microsoft Edge-ben

apple macbook laptop notebook noteszgép számítógépezés home office otthoni munka távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Hamarosan leszámol a vékony és szembántó szövegekkel a böngésző.
Vágólapra másolva!

Hét évvel ezelőtt jelentős változtatás történt a Google Chrome böngészőben, a fejlesztők Windows alatt új betűrendelési módszerre álltak át. Sajnos ez drámain csökkentette a karakterek olvashatóságát, rengeteg betűtípus túlságosan vékonnyá és mosottassá vált, ami a böngészőt sokat használóknál nagyon terheli a szemeket. Az általános és jelentős negatív visszhang ellenére a Google a mai napig nem volt hajlandó megoldani a problémát, csak némi tweakelésre futotta a cégtől, így azóta is minden egyes nap százmilliók látását roncsolja a böngészője.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrew Neel / Pexels

A gondot az összes a Chrome motorját használó böngésző megörökölte, így mostanra a Firefox maradt az egyetlen a piacon, amelyben szépen mutatnak a betűk Windows alatt. Szerencsére a Microsoft megelégelte a problémát, és a második generációs Edge-ben implementálta a javítást, valamikor a belátható jövőtől már abban is szépek és szemkímélők lesznek a betűk.

Az újítást egyelőre csak a böngésző alfa tesztverziójában (Canary kiadási csatorna) lehet manuálisan aktiválni, az „edge://flags" különleges beállítómenü megnyitását követően az „Enhance text contrast" opció aktiválásával.

Felül a jelenlegi rossz betűsimítás, alul a javított, a képet eredeti méretben megtekintve jobban kivehetőek a különbségek Forrás: Origo

A Chromium böngészőmotor használatának megkezdése óta a Microsoft természetesen hozzájárul annak a fejlesztéséhez, beforgatja a nyílt kódbázisába a saját fejlesztéseit, így a remények szerint a hét éve várt betűsimítási javítás idővel talán a Chrome, Vivaldi, Opera és hasonló böngészőkbe is eljuthat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!