Óriásit gyorsult a Chrome védelmi funkciója

google chrome 92
Google Chrome 92
Vágólapra másolva!
Pozitív mellékhatásként ráadásul feltűnően kisebb akkumerítéssel dolgozhat.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált számítógépekre a Google Chrome 92, a böngésző telepített példányai napokon belül maguktól frissülnek a legújabb főverzióra, a telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. A szoftver nem hozott semmilyen első pillantásra is nyilvánvaló újítást, azonban laptopos használat esetén elég gyorsan feltűnhet, hogy mintha tovább bírná az akku.

Google Chrome 92 Forrás: Origo

Ennek oka, hogy nagy átlagban ötvenszeresére gyorsult az adathalász webhelyeket detektálni próbáló alrendszere, az eddigi 1,8 másodperc helyett tipikusan már 100 ezredmásodperc alatt végez a munkával. Így a modul nem csak gyorsabban képes megkezdeni a vészharang kongatását, de sokkal kevesebb processzoridőt igényel a futtatása, ami jótékony hatással lehet az akkus üzemidőre.

A Chrome 92 további fejlesztései közül kiemelhető, hogy a biztonság növelése érdekében számítógépeken szélesebb körűvé vált a futó folyamatainak egymástól való izolációja, már a böngészőhöz telepített bővítményekre is kiterjedhet. Végül érdekes, hogy 35 sebezhetőséget is befoltoztak a legújabb Chrome-ban, a javítások között nincs kritikus besorolású.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!