Elhaláloznak egy játék alatt a GeForce RTX 3090-ek

amazon new world videojáték
New World
Vágólapra másolva!
A panaszosok oroszlánrészénél EVGA gyártmányú termék adta be a kulcsot.
Vágólapra másolva!

Sorban halnak a pénzért kapható legjobb videokártyák az Amazon által fejlesztett New World futtatása közben, derült ki a zárt bétában lévő MMORPG támogatási fórumán. A panaszosok szerint röviddel az elindítását, vagy más esetekben némi játékot követően az NVIDIA GeForce RTX 3090 grafikus vezérlőik csendben vagy egy pukkanás kíséretében távoztak az örök vadászmezőkre. Egy kivételével a panaszosok EVGA termékkel rendelkeztek, a sorból kilógó személy Gigabyte-féle kártyát használt.

New World Forrás: Amazon Games

A pórul jártak egy része nem zárja ki, hogy a történtekért maga a játék lenne valahogy a felelős, ám ez ilyen formában biztosan nem igaz, lehetetlen valamiféle programozási hibával tönkretenni a hardvereket. A beszámolók alapján inkább az állhat a rejtély hátterében, hogy a New World extrém terhelést okoz a grafikus processzoron, mire kilő a videokártyák fogyasztása, ezt pedig nem élik túl a feszültségszabályozó áramköreikben lévő kondenzátorok.

Hardveres minőségbiztosítási gondról lehet szó, nem elég jó minőségűek a csúcskártyákra került kondenzátorok.

A tönkrement videokártyák természetesen még garanciálisak, azonban volt olyan, akinél a cserébe kapott utódot is kifektette a New World.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!