Óriási ügyintézési szünet lesz a Vodafone-nál

népszerű márkák galéria, vodafone
09 May 2018, Germany, Duesseldorf: The Vodafone logo in front of the headquarters of Vodafone Germany. Vodafone plans to buy large parts of the British broadband provider Liberty Global, among them the German cable network operator Unitymedia. According to Vodafone, the two companies agreed on a buying price of 18.4 billion euros. Photo: Federico Gambarini/dpa
Vágólapra másolva!
Napokra leáll az értékesítés, a netes és appos számlafizetés, a garanciális ügyintézés.
Vágólapra másolva!

Történetének talán leghosszabb és legkellemetlenebb leállása elé néz a Vodafone Magyarország, tájékozása szerint 2021. július 14–28. között jelentős informatikai átállási munkák miatt rövidebb vagy hosszabb ideig elérhetetlenek lesznek a mobilos értékesítési és ügyintézési szolgáltatásai. A szünet nem érinti a vezetékes szolgáltatásokkal kapcsolatos („UPC-s") vásárlási és ügyintézési szolgáltatásait.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Federico Gambarini

A szünettel kapcsolatos részletek áttekinthetőek a Vodafone tájékoztató webhelyén, ám a lényeget kiemelve július 14–28. között nem kézbesít újonnan vásárolt SIM-kártyát a vállalat, nem lehet majd aktiválni a roamingot, nem lesznek elérhetőek az extra mobilfizetési szolgáltatások (például az autópálya-matricák vásárlása, a parkolásért való fizetés, a lottózás), majd július 19–28. között a webshopja is leáll.

Mindezek ellenére a legsúlyosabb időszaknak a július 24–28. tűnik, ekkor

  • a feltöltőkártyások csak ATM-en keresztül tudnak majd egyenleget feltölteni,
  • az üzletekben sem lesz elérhető a szerződéskötés,
  • minden garanciális ügyintézés szünetelni fog,
  • csak postai csekkes és banki átutalásos módon lehet majd számlát fizetni, ám a cég meghosszabbítja az érintett ügyfelek esetében a befizetési határidőt, így a számláikat július 29-től késedelem nélkül tudják majd kiegyenlíteni az interneten és a My Vodafone mobilappon át.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!