Globálisan is a Xiaomi lett a vezető mobilgyártó

Xiaomi, Mi Note 10, teszt, okostelefon, Andtoid, 108MP.
Így kell ma kinéznie egy toptelefonnak.
Vágólapra másolva!
Részben emiatt belső értékelés indult a Samsung mobilos részlegénél.
Vágólapra másolva!

Sokakat váratlanul ért beszámolóval állt elő a Strategy Analytics a napokban, úgy egy évtized után az idei második negyedévben új királya lett az európai okostelefonos piacnak, a Samsung helyett a Xiaomi értékesítette a legtöbb készüléket. Ráadásul az eladási trendek alapján könnyen elképzelhető, hogy nem egyszeri villanásról van szó, hanem tartósan ez lesz a megszokott piaci helyzet.

Xiaomi Mi Note 10 Forrás: Origo

Most a Counterpoint Research ennél is nagyobb bombát dobott, adatai alapján a Xiaomi nemzetközileg is átvette a vezetést a Samsungtól a második negyedévben. A cég szerint a TOP3 legtöbb mobilt értékesített gyártó az idei második negyedévben a Xiaomi (17,1%), a Samsung (15,7%), továbbá az Apple (14,3%) voltak a globális színtéren.

Mindeközben a dél-korai The Elec szerint a Samsung mobilos divíziójának teljesítményéről az ellátási láncban tapasztalt problémák és a várakozásokat alulmúló mobileladások miatt soron kívüli értékelést rendelt az anyacég felsővezetése. A Xiaomi hatalomátvételének egyik kulcsát a Galaxy S21 széria rossz eladásai jelenthetik, állítólag csak 13,5 milliót sikerült értékesíteni a készülékekből, ami 20%-kal marad el a Galaxy S20 értékesítéseitől, és 47%-kal rosszabb a Galaxy S10 termékcsalád által felmutatottnál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!