Pornós linkcunamival zsarolják a webhelyeket

bitcoin, kriptovaluta
Vágólapra másolva!
Trenddé válhat az internetes kiadványok zsarolása.
Vágólapra másolva!

Nemcsak az internetezőket próbálják a legkülönfélébb módokon zsarolni a csalók, egyes esetekben a webhelyek üzemeltetőit is összegeket kifizetésére, esetleg kóklerkedésnek mondható tevékenységek elvégzésére kívánják rákényszeríteni.

A kép csak illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Bleeping Computer beszámolója szerint most egy újabb, az utóbbi kategóriába eső zsarolókampány indult. A portálnak is kiküldött fenyegetésben az áll, hogy amennyiben az üzemeltetők 48 órán belül nem hagynak ötcsillagos értékelést a kriptovaluták adására és vételére kitalált CoinMama szolgáltatásról a Trustpiloton, továbbá nem követik azt a közösségi médiában, akkor több millió a cikkeikre mutató linket helyeznek el különféle pornóoldalakon.

Ebben az a fenyegetés, hogy a pornóoldalakat alacsony minőségűként tartják számon az internetes keresőmotorok, és erősen hátrasorolják azokat. Emiatt ha pornóoldalak elkezdenek tömegesen más webhelyekre linkelgetni, azzal drámaian ronthatják a keresési találatokban való pozíciójukat, így számottevően visszaeshet a forgalmuk.

A jelen incidens gyanús, hiszen valószínűtlennek tűnik, hogy a CoinMama ilyen módon próbálná látszólagosan javítani a megítélését. A Bleeping Computer megkeresésére a tulajdonosa azt állítja, hogy a cégnek semmi köze sincs az ügyhöz, feltehetően egy riválisa próbálja besározni a trükkel.

Egy szintén a webhelyek üzemeltetőit célzó zsarolókampány már 2019 közepén is folyt, akkor ugyailyen típusú fenyegetéssel 2400 dollárt próbáltak kiszedni a portálok tulajdonosainak zsebeiből a csalók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!