Az eddigi legnagyobb frissítést kapta az LG okostévés webOS rendszere

Vágólapra másolva!
Az új Magic Remote távirányító mellett Google Asszisztens- és Amazon Alexa-támogatás is jellemzi a webOS 6.0-t.
Vágólapra másolva!

Sok gazdája volt már a webOS rendszernek, az LG-nél azonban otthonra talált, és sokat ki is hozott az okostévék piacán ebből a platformból a dél-koreai vállalat. A CES alkalmából nemrég a webOS 6.0 verziót is bemutatta, ami a webOS eddigi legnagyobb frissítését jelenti annak 2014-es bemutatója óta. Ráadásul új Magic Remote távirányító is lesz hozzá.

Forrás: lg

Elsőként az új QNED Mini LED tévéken debütál a webOS 6.0. Az egyes szolgáltatásokhoz sokkal több a gomb és az ikon (például a Netflixhez, Amazone Prime Videóhoz vagy Disney+ szolgáltatáshoz), ezen felül ajánlott programokat is megjelenít a felület. A Google Asszisztens mellett az Amazon Alexa is támogatott lett.

A mobilról a Magic Tap segítségével távolról lehet fotókat és videókat küldeni a tévére, a Magic Explorer pedig részletes információkat ír ki a képernyőn megjelenő színészekről, forgatási helyszínekről és minden másról.

Frissült a főképernyő is a funkciók gyorsabb eléréséhez, és központi hubként szolgál a rendszerhez. Sokak szerint azonban nem feltétlenül előnyére változott a dizájn, vannak, akiknek jobban tetszett a régi felület. A webOS 6.0 rajta lesz az LG 2021-es tévéin. A meglévő LG tévék feltehetően nem frissülnek, az LG nem szokott azokra nagyobb rendszerfrissítést küldeni.