Kártyafüggetlenül százezer forintért lesz kapható a Galaxy A32 5G.

Meglepően kevés felhajtás mellett a Samsung bejelentette az eddigi messze legolcsóbb, már 5G-hálózatokkal is kompatibilis okostelefonját. Európában a Galaxy A32 5G forgalmazása február 12-én kezdődik majd, a legolcsóbb modellért pedig 279 eurót, azaz 100 ezer forintot kér majd a vállalat.

Samsung Galaxy A32 5GForrás: Samsung

Az okostelefont a nyolcmagos processzorú MediaTek Dimensity 720 5G rendszerlapka hajtja, és rögtön OneUI 3.0 kezelőfelülettel megspékelt Android 11-et kapnak rajta a vásárlók. Sajnos az 5G-hálózatok támogatása még nem olcsó mulatság, így a mérnökök a kijelző terén spóroltak a kívánt eladási ár elérése érdekében: a 6,5 hüvelykes IPS panelje csak 1600×720 pixel felbontású, ami manapság nem mutat jól egy százezer forintos telefon adatlapján.

Ettől eltekintve a készülék hozza az elvárhatót: modelltől függően 4/6/8 GB rendszermemóriával és 64/128 GB bővíthető háttértárral rendelkezik, az előlapi kamerája 13 MP-es, a hátlapjára pedig 48 MP-es fő kamera, 8 MP-es ultraszéles látószögű szenzor, 5 MP-es makrókamera, továbbá 2 MP-es mélységérzékelő került. Az ujjlenyomat-olvasója az oldalán található, az 5000 mAh-es akkuja 15 wattal tölthető, és szerencsére az audio Jack csatlakozót sem felejtették ki belőle a mérnökök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!